Dünya çapında Covid-19 vakalarını önlemek için...

BOYA NASIL HAZIRLANIR
Yüzey
Bir araç ya da boyası onarılırken, öncelikle boya kalıntıları, pas temizlenir ve ardından tüm gövde düzgünce temizlenir ve yağdan arındırılır. Yüzeyde hiçbir kir parçacığı, zift, yağ ya da cila kalmamalıdır. Ardından gövde zımparalanır. Boya kalıntılarının ve pasın temizlenmesine ek olarak, zımparalama süreci yüzeye yapışmanın en iyi şekilde sağlanması için tasarlanmıştır. Bu işlem düzgün olmayan alanların eşitlenmesi için de gereklidir. Zımparaların kum kalınlığı, uygulanacak boyaya bağlıdır.
(Kaynak astarı)
Eğer kapsamlı ve zaman alıcı kaynak işlemleri gerekiyorsa, kaynak için onaylanan bir astar kullanımı gereklidir. Astar, oluşan gazlara ve dumana göre kaynak işlerinde güvenle kullanılabilir. Astar ayrıca, çevredeki boyanın yanmasını da önler ve kaynak esnasında tehlikeli sıçramaların oluşmasını engeller. Kaynak işleminden sonra ve macun işlemi bitmeden önce, bu katman temizlenmelidir.
Macun
Düzgün olmayan alanlar, macun ile doldurulabilir ve eşitlenebilir. Bu işlem tek bir adımında gerçekleştirilebileceği gibi, hassas ve/veya kaba macun şeklinde birkaç adımında da gerçekleştirilebilir. Ardından macun zımparalanır.
Dolgu astarı
Dolgu astarı, her bir katmanın birbirine yapışmasını sağlar ve böylece boyanın dayanıklılığını artırır. Ayrıca küçük bozuklukları düzelterek yüzeyin homojen bir biçimde pürüzsüz olmasını sağlar ve boyayı taş parçalarının sıçramasına karşı korur. Dolgu astarı ayrıca boyanın yüksek kalitede bir görünüm kazanmasını sağlar.
Sonkat boya/ Bazkat boya
Sonkat boya, boyama sistemindeki en göze çarpan katmandır. Renk, parlaklık ve özel efektler sağlar. Doğrudan parlaklık sistemi (tek renkler) veya bazkat boya/vernik sistemi olabilir. Ayrıca, doğru rengi yakalamak için sonkat boya da birden fazla renkten oluşabilir. Görsel özelliklerinin yanı sıra bu katman hava şartları, çevre şartları ve çizilmeler gibi dış etkenlere karşı bir koruma sağlamak için tasarlandı.
​Vernik 
Son kat olarak vernik, boyayı rüzgâr, hava şartları veya araba yıkama fırçaları gibi dış etkenlere karşı korur. Vernik ayrıca, çok parlaktan mata kadar istenilen parlaklık düzeyinin elde edilmesini de sağlar.
BOYALARIN BİLEŞENLERİ
Bağlayıcılar olarak da bilinen sentetik reçineler, modern boya ürünlerinin temelini oluşturur. Kuruma, film oluşumu, parlaklık, yapışma ve dış etkenlere direnç gibi boyanın fiziksel özelliklerini belirlerler.

Dolgu astarları ya da sonkat boyalar gibi tüm boya ürünleri için istenen özelliklere sahip sentetik reçineler karıştırılır ve ardından diğer boya malzemeleriyle birleştirilir.

Bu karışımın dirençli bir boya olması için, boya uygulanmalı ve ısıtılmalıdır. Boya kabinindeki boya, sentetik reçinelerin kalıcı olarak birleştirilmesini ve gövdeyi kaplayan bir ağ oluşturmasını sağlar.

Peki, boya hasar gördüğünde ne olur? Boya işleri onarımı hakkında detayı bilgi edinin.

Otomotiv tamir boyası ürünlerimiz ile ticari araç boyalarımız ve klasik araba boyalarımızı keşfedin.

Hotline
0533 697 11 99